Taşınabilir El Aletleri

Taşınabilir El Aletleri

Tadilat işleri birçok kişinin gözünde büyüse de, yeni teknolojiler ile tasarlanan işlevsel ürünler her alanda büyük kolaylık sağlıyor. Kolayca taşınabilen, şarjı bitmeden uzun süreler kullanılabilen, aynı zamanda hafif ve ergonomik olan yeni nesil aletler zorlu işlerin üstesinden kolayca gelebilmeniz için çeşitli özelliklere donatılmıştır.

Profesyoneller kadar amatörlerin de güvenle kullanabileceği kömürsüz, şarjlı vidalama gibi aletler, her bütçeye uygun seçeneklere de sahiptir. Bir tadilat işi için ustaya vereceğiniz servis ücreti ile bazen ortalama bir vidalama aletini satın alabilirsiniz.

Taşınabilir El Aletleri

Evinizde montajı yapılması gereken ya da küçük değişiklikler yapılması gereken yüzeyler varsa, birleştirme ya da şekil vermek için bazı aletler kullanmanız gerekir. Her bir vidayı sıkmak ya da açmak için dakikalarca zaman harcamak ya da ahşap bir yüzeye şekil verirken pürüzlü olmasını istemiyorsanız, akülü, kömürsüz vidalama ya da daire testereye sahip olmalısınız. El aletleri içinden doğru seçim yapabilmek için bazı noktalar hakkında bilgi sahibi olmanız şart!

Elektrikli el aletleri alanında geniş bir ürün yelpazesi sunan Kale Makine, distribütör ve patenti kendine ait olan marka seçenekleri ile amatör ve profesyonel kullanıma uygun ürün seçenekleri sunar.

1-Daire Testere

klpro Daire Testere

Daire testerelerin geniş bir kullanım alanı vardır. Farklı boyutlarda üretilen bu ürünler, elektrik bağlantısının olduğu her yerde kullanıma uygundur. Yarı otomatik ya da tam otomatik olarak üretilen daire testere; ahşap başta olmak üzere metal ya da plastik gibi malzemelerin kolayca kesilmesini sağlar.

Daire testerede bulunan mil, kesme diskinin makineye sabitlenmesi amacı ile kullanılır. Motora bağlı şekilde dönme ekseninde hareket eden mil, testere ile aynı eksende hareket eder. Daire testereler aracılığı ile ürünleri kusursuz bir şekilde kesebilirsiniz. Diskler ile yapacağınız kesimler daha pürüzsüz sonuçlar almanızı sağlar. Kesilecek malzemenin özelliklerine göre kullanacağınız disk de değişiklik gösterir.

Kesme diskini seçerken boyutları ve kullanacağınız yüzeyi göz önünde bulundurmalısınız. Daire testere bıçak seçiminde de kullanacağınız malzemenin özelliklerini dikkate almalısınız. Daire testere sadece amatör kullanıcılar için değil marangozlar, demirciler, plastik doğramacılar, soğuk demirciler ve parkeciler için de önemli bir yere sahiptir.

2-Şarjlı Vidalama

klpro Şarjlı Vidalama

Şarjlı vidalama, vidaları hızlı bir şekilde sıkmaya ve açmaya yarayan yeni nesil aletlerdir. Bataryaları sayesinde elektrik olmaksızın çalışabilen aletler, pratik bir kullanım sunar. Şarjlı ya da akülü matkap olarak da bilinen bu alet, akülü vidalama uçları ile matkap olarak da kullanılabilir. Şarjlı vidalama seçiminde bazı kriterlere dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Voltaj Değeri

Voltaj, cihazın gücünü gösteren değerdir. Piyasada 4.8 Volt’tan 36 Volt’a kadar çeşitli alternatiflere yer verilir. Sadece ev işleri için kullanacaksanız, 10.8 Volt gücünde bir akülü vidalama sizin için idealdir. Profesyonel olarak kullanacaksanız, daha güçlü ürünlere yönelmelisiniz.

Amper Değeri

Amper değeri, cihazın ne süreyle çalışacağını gösterir. 2 amperlik bir akülü vidalama, 1 saat süreyle çalışma imkanı sunar. 4 amperlik bir alet ile 2 saat çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. İşlerinizin bölünmemesi için yüksek ampere sahip şarjsız vidalamaları seçebilirsiniz.

Tork Değeri

Dönme gücünü ifade eden değer, tork değeridir. Şarjlı vidalamanın tork gücü ne kadar güçlüyse dönme gücü de aynı oranda yüksektir.

Akü Tipi

Akü tipleri de ihtiyacınıza uygun seçimi yapabilmeniz için önemli kriterlerden biridir. Nikel kadmiyum akü ve yeni nesil lityum iyon akü iki farklı akü tipidir. Bu iki tip arasında yeni nesil lityum iyon aküler daha pratik bir kullanım sunar.

Kömürsüz Vidalama

Kömürsüz vidalamanın en temel özelliği kömür tüketiminin olmamasıdır. Bu vidalama çeşidi ile kömür aşınması sebebi ile motor arızaları yaşanmaz. Kömürsüz çalışması makinanın durma ve kalkma aşamasında, enerji tüketiminde ekstra uzun kullanım avantajı sağlar. Kömürsüz vidalama çeşitleri; kömürsüz motor matkap, fırçasız motor matkap, brushless motor matkap olarak da bilinir.

Vidalama, testere gibi aletleri doğru seçtiğiniz zaman tamir ve montaj işlerinizi çok kolaylaştırabilirsiniz. Aksi takdirde ihtiyaçlarınızı karşılamayan ürünler işinizi bir o kadar zorlaştırır. Bu nedenle şarjlı vidalama, daire testereler içinden seçim yapmadan önce alacağınız ürünün hangi amaca hizmet edeceğini belirlemeniz önceliğiniz olmalıdır. İhtiyacınıza uygun aleti bulurken kullanım sıklığınız başta olmak üzere şarj ömrü, kullanım alanı, almanız gereken uç ve diskler gibi detayları belirlemeniz seçimlerinize yardımcı olur.

Etiketler: tadilat, el aletleri, şarjlı vidalama, daire testere, kömürsüz vidalama, elektrikli aletler
Nisan 22, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR